Brașov reciclează deșeuri electrice în perioada 14 – 15 Octombrie 2023

Campanie de colectare deseuri electrice si electronice.

ECOTIC și Eco Civica Center cu sprijinul Primăriei Municipiului Brașov organizeaza in perioada 14 - 15 Octombrie 2023 o campanie de colectare deșeuri electrice de la populație, aceasta vizează conștientizarea populație în ceea ce privește necesitatea colectării separate a deșeurilor electrice și oferirea de soluții GRATUITE în acest sens pentru cetățenii Brașovului.

Campanie de colectare,  14 - 15 Octombrie 2023

  • Preluarea GRATUITĂ de la domiciliu a deșeurilor voluminoase (minim 20 kg deșeuri electrice, frigider, aragaz, TV, mașină de spălat, uscătoare de rufe etc.) pe baza programării la numărul de telefon 0742.400.404 (apelabil de luni până duminică, între orele 9.00 - 18.00) sau la email-ul comenzi@ecocivicacenter.ro. Pentru comenzi de minim 40 de kg/buc (mașină de spălat, uscător de rufe, frigider sau combină frigorifică) se va oferi o recompensă valorică.
    Preluarile de la domiciliu se vor efectua in perioada 9 - 31 Octombrie 2023.
  • Predarea la cele 16 punctele temporare de colectare, orar 10:00 – 17:00. Fiecare locuitor care va aduce la punctele de colectare deșeuri electrice va fi înscris automat la tombolă, având oportunitatea de a câștiga unul dintre următoarele premii: 2 x cuptor microunde, 2 x aspirator, 4 x aparat de tuns, 4 x uscător de păr, 6 x trusă de scule.
    Extragerea va avea loc duminică, 15 Octombrie 2023, ora 18:00 la punctul de colectare din Livada Poștei.

Ziua Internațională a Deșeurilor Electrice!

În acest an, Ziua Internațională a Deșeurilor Electrice se va desfășura sub deviza „Predă spre reciclare tot ce funcționează cu baterii sau conectat la priză!”, atrăgând atenția asupra deșeurilor electronice invizibile – articolele cu mecanisme electronice care nu ajung pe fluxul dedicat de reciclare deoarece generatorul nu le consideră deșeuri electronice.
Ziua Internațională a Deșeurilor Electronice este o campanie anuală de creștere a gradului de  conștientizare inițiată de WEEE Forum și membrii săi și are loc în fiecare an în data de 14 octombrie. Scopul acesteia este de a evidenția problema tot mai mare a deșeurilor electronice și de a promova gestionarea responsabilă a deșeurilor electronice. Orice activitate de creștere a conștientizării privind deșeurile electronice este binevenită să se alăture campaniei: de la campanii derulate pe rețelele sociale, la TV și radio și până la colectări de deșeuri electronice în orașe sau școli, evenimente, conferințe.

Ziua Internațională a Deșeurilor Electrice 14 octombrie 2023

16 puncte de colectare vor fi amplasate în principalele zone ale orasului.

Astra - Bd. Saturn, langa Orizont
Bartolomeu - Str. Gospodarilor, la Complex
Calea Bucuresti - la parcul Somes
Centrul Vechi - Str. Avram Iancu intersectia cu Str. Bisericii Romane
Centrul Civic - langa Sergiana Center
Craiter - Str. Harmanului, intersectia Lidl
Faget - Str. 13 Decembrie, langa statia RAT / Carrefour
Florilor - Bd. Alexandru Vlahuta, in fata la ITC
Grivitei nr. 47 - langa locul de joaca
Livada Postei - in parcare, langa Biblioteca Judeteana
Metrom - Str. Carpatilor 60, incinta Metrom, depozit Eco Civica Center
Noua - Str. Prunului nr. 9, langa statia RAT
Prund - Piata Unirii, langa Troita
Racadau - Parcul Trandafirilor, langa Magnolia
Tractorul - la Piata Tractorul, intrarea din Str. Oltet
Stupini - Str. Barsei, in statia RAT

Brasov Recicleaza Oficial Flyer

Comments are closed.

dev